joi, 7 iulie 2011

Locuri de munca in Australia

Exista o varietate de oportunitati de locuri de munca in Australia, de la comert cu amanuntul pana la constructii, cererea de locuri de munca variaza in functie de zonele si orasele de aici. In general, cei care calatoresc mult prin Australia, prefera munca ocazionala, care se potriveste cu cerintele fiecaruia si este usor de obtinut.
In general, in Australia, aveti nevoie de urmatoarele atunci cand cereti si obtineti un loc de munca: numar de dosar, numar de telefon de contact, curriculum vitae.
Numar de dosar (TFN) se obtine de la Oficiul de Taxe si este obligatoriu pentru angajare si se poate obtine fie on-line pe www.ato.gov sau la agentiile locale ATO ( Oficiul de Taxe ). Odata alocat acest numar va ramane pe viata fara a mai fi nevoie de o alta aplicare.
C.V.-ul este un instrument vital pentru obtinerea unui loc de munca. C.V.- ul exprima experienta din trecut, realizarile, caracteristici personale si calificari. Aceste informatii ofera potentialului angajator informatii esentiale despre abilitatile de a ne face bine treaba. Este foarte important sa fim sinceri atunci cand completam un CV pentru a fi cat mai compatibili cu noul loc de munca, confirmand realizarile si capacitatile obtinute anterior.
Daca sunteti in cautarea unui loc de munca este important sa aveti un cont bancar la o banca din Australia deoarece majoritatea angajatorilor vor vira salariul intr-un cont personal.
Inainte de a cauta un loc de munca trebuie tinut cont si de constrangerile datorate vizei deoarece unele dintre acestea nu permit sa lucrezi in timp ce esti doar in vizita sau vacanta sau restrictii referitoare la tipul de munca care vi se permite sau suma de bani pe care o poti castiga.
Se poate aplica pentru viza de lucru in vacanta care in mod normal nu depaseste perioada de 12 luni, este valabila pentru persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani. Avand aceasta viza (Working Holiday Visa) poti obine job-uri temporare sau ocazionale pe parcursul celor 12 luni, cu toate acestea, nu poti lucra pentru acelasi angajator mai mult de trei luni.
Exista de asemenea si viza pentru muncitori calificati (Skilled Workers Visa) acordata de Guvern pentru lucratori calificati in meserii unde exista un deficit de forta de munca. Exista industrii unde lucratorii calificati sunt avuti in vedere: minerit, tranzactii, mobila, constructii, sanatate, arhitecti in constructii civile.

Un comentariu: